Mathieu Van der Poel overklast iedereen in Milaan San Remo

Milaan San Remo was een wedstrijd op het hoogste niveau met 4 toppers die volop voor de zege gingen. De Pogio werd aan een razendsnel tempo opgereden en het was Tadej Pogačar die de knuppel in het hoenderhok gooide met een snedige aanval. Enkel Ganna , Van Aert en Vander Poel konden het gat dichten.

 Foto's copyright ERM

Toen Pogačar nog eens versnelde ging Ganna in het wiel mee en moest Van Aert alle krachten aanspreken om terug aan te sluiten met de sluwe Van der Poel in het wiel. Net toen ze er bij kwamen ging Van der Poel de demarage aan door een klein gaatje in een lichte bocht naar links. Wat de anderen ook probeerden Van der Poel ging met een vijftal seconden de afdaling in van de Pogio. En met zijn stuurmanskunst wist ie zijn voorsprong de laatste vijf kilometers nog uit te bouwen hoe hard er ook achter hem werd gereden.

Mathieu Van der Poel won dan ook 62 jaar na zijn grootvader Raymond Poulidor verdiend Milaan San Remo. Ganna sprinte zich naar plaats twee voor Van Aert en Pogačar. De vier besten in de wedstrijd bekleden dan ook de top vier na een fantastische wedstrijd aan hoge snelheid.

Het was voor iedereen genieten voor de buis en ter plaatse. Mathieu was dan ook zeer gelukkig met zijn zege in Milaan San Remo goed voor het tweede monument op zijn erelijst van de vijf.