Emiel Verstrynge knap 8ste tijdens Augustijn parkcross Maldegem

Ook bij de mannen elite kregen we een spannende wedstrijd tot het einde met als winnaar Michael Vanthourenhout voor Sweeck en Kamp. Na de wedstrijd hadden we nog een interview met Laurens Sweeck en onze plaatselijke renner Emiel Verstrynge. We laten Emiel nu even kort aan het woord en Laurens houden we voor volgende week.

  Foto's copyright Rudi Maenhout

Tevreden over je wedstrijd vandaag ?

Best wel met mijn achtste plaats na een snelle wedstrijd waarbij ik toch een goed gevoel had na voor mij toch een ontgoocheld WK vorig weekend in Hoogerheide. En het is plezant om zo voor eigen volk te rijden met al die aanmoedigingen. Waarvoor ik mijn fans heel dankbaar ben om me moreel te steunen ook als het al eens iets minder gaat naar mijn gevoel.

Wat bedoel je met een ontgoochelend WK ?

Had er meer van verwacht. In het begin zat ik goed in de wedstrijd maar in de derde ronde na mijn val over de balken was ik mijn goede uitgangspositie en benen kwijt en was het vechten om alsnog er een mooie zesde plaats uit te halen . Maar toch teleurgesteld dat ik niet in strijd was om mee te dingen naar de WK trui.

Volgend jaar dan een herkansing om alsnog die trui te behalen ?

Ja het was nu ook een kans om de titel te pakken na vorig jaar waar ik het gevoel achteraf had dat ik het heb laten liggen. Nu was het anders en wat gaat het volgend jaar zijn bij mijn laatste seizoen als belofte.

Hoe bekijk je jou seizoen tot heden ?

Niet echt tevreden ook al zitten er een paar mooie overwinningen bij . Het was een beetje te wisselvallig naar mijn zin en dit hoop ik volgend jaar toch te verbeteren.

Is de Europese titel dan de kers op de taart van je seizoen ?

Die titel was toch het hoogtepunt van mijn wisselvallig seizoen maar maakt het seizoen niet volledig goed. Ben wel tevreden dat ik die trui heb natuurlijk maar van sommige wedstrijden had ik meer verwacht. Vandaag ben ik wel tevreden dat ik het thuispubliek kon bekoren met een top tien plaats.

Bedankt voor het korte interview en succes de komende crossen

Bedankt graag gedaan en tot een volgende.

Wie alsnog naar het eetfestijn van Emiel wil komen kan dit enkel nog op vrijdag 17 Maart in Zaal Sparrenhof, Brugsesteenweg 183, 9900 Eeklo vanaf 18u30

• Inschrijven kan via https://fanclubemielverstrynge.be/inschrijven-eetfestijn-2023/  Op het menu Warme beenham, champignonsaus, koude groenten, frietjes + dessert: €20 per persoon • Balletjes in tomatensaus, koude groenten, frietjes + dessert: €20 per persoon • Kinderen t.e.m. 11 jaar: €10 per kind