Shirin van Anrooij een maatje te sterk voor ploeggenote Brand

Shirin Van Anrooij heeft duidelijk de conditie te pakken en dat bewees ze op de loodzware omloop te Gavere tijdens de wereldbekerwedstrijd . Na een mindere start was Shirin de enigste die naar Puck Pieterse kon rijden in de eerste ronde om vervolgens met hun beiden de tweede ronde aan te vatten. Van Anrooij versnelde en Pieterse had een fietswissel overgeslagen waardoor haar wiel vast kwam te zitten van de modder.

 Foto's copyright ERM

Meteen het sein voor van Anrooij om nog een tandje bij te steken . In de achtergrond kwam haar ploeggenote Brand sterk opzetten welk dan ook kwam aansluiten . Erop en erover dacht Brand maar daar dacht Van Anrooij er toch anders over. In een loopstrook bergop wist ze Brand terug op achterstand te zetten om vervolgens solo de laatste ronde in te gaan . Shirin gaf haar eerste plaats niet meer af en won verdiend de wereldbeker manche te Gavere met overmacht.

Naast een hardrijdster blijkt Shirin ook nog een hardloopster te zijn hetgeen ook niet verwonderlijk is met haar atletiek en duatlon verleden. Brand werd tweede en Pieterse werd derde na een sterke terugkeer. Een mooi podia met drie toppers.