ISKARIOT stelt de drie eerste producties voor

Op maandag 25 maart 2024 werd in het Fakkeltheater te Antwerpen het nieuwe musicalgezelschap ISKARIOT voorgesteld aan pers en publiek. ISKARIOT is de opvolger van het gelauwerde Judas Theater Producties dat er twee jaar geleden een punt achter zette. Naast de bekendmaking van de website en de internationale ambities van het nieuwe gezelschap werden eveneens de drie eerste producties voorgesteld.

  Foto's copyright ERM

Drie nieuwe musicals Op 14 oktober 2024 gaat BABES in première, een nieuwe musicalcomedy over de comeback van een succesvolle meidengroep uit de jaren ’90. Bieke Ilegems, Daisy Thys, Maike Boerdam en Peter Thyssen spelen de hoofdrollen in deze musicalcreatie, geregisseerd door Martin Michel en geschreven door Allard Blom en Sam Verhoeven. Deze voorstelling zal enkel te zien zijn in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

In het najaar van 2025 staat IK LEEF VOOR JOU – Ann Christy, tussen ster en moeder op de planning. Een creatie over en met de liedjes van Ann Christy in een regie van Jaak Lema. Inspirator en auteur van deze voorstelling is Kobe Van Herwegen. Na de prachtige hommagemusical over Gaston &; Leo duikt hij nu in het leven van Ann Christy. Hij interviewt verschillende collega’s en vrienden van Ann en krijgt hierbij de medewerking van Benjamin Hoyois, de zoon van Ann. Het is voor het eerst dat Benjamin zijn medewerking verleent aan een productie over zijn bekende moeder.

In het voorjaar van 2026 wordt een Vlaamse versie gemaakt van de musicalcomedy BLIND DATE. Deze musical speelde reeds met succes in Nederland, won drie Musical Awards en een filmadaptie met als titel “Rokjesnacht” gaat in première op 3 oktober 2024 in de Nederlandse bioscopen. Een Vlaamse versie kon niet uitblijven. ISKARIOT werkt hiervoor samen met De Theater BV. De première staat gepland op 11 januari 2026.

Internationaal ISKARIOT zal daarnaast ook het musicalrepertoire van Judas TheaterProducties beheren en verantwoordelijk zijn voor de opvolging van deze producties in binnen- en buitenland. Zo zal de musical LELIES (InTeam producties) in het najaar van 2024 opnieuw te zien zijn in het Fakkeltheater in een professionele versie en in februari 2025 gaat in Rotterdam de Nederlandse versie van JOSEPHINE B. (De Graaf & ) in première. Daarnaast is GOODBYE, NORMA JEANE nog steeds te zien in Theater Für Niedersachsen in Duitsland en staan er nog tal van buitenlandse producties op de planning.

Meer info via www.iskariot.be  of www.fakkeltheater.be