Bieke Ilegems, Maike Boerdam en Daisy Thys als “BABES”

Op maandag 25 maart 2024 werd in het Fakkeltheater te Antwerpen het nieuwe musicalgezelschap ISKARIOT voorgesteld aan pers en publiek. ISKARIOT is de opvolger van het gelauwerde Judas Theater Producties dat er twee jaar geleden een punt achter zette. Naast de bekendmaking van de website en de internationale ambities van het nieuwe gezelschap werden eveneens de drie eerste producties voorgesteld.

  Foto's copyright ERM

Het nieuwe musicalhuis bijt de spits af op maandag 14 oktober met de première van BABES in de Rode Zaal van het Fakkeltheater, een nieuwe musicalcomedy waarin Bieke Ilegems, Daisy Thys, Maike Boerdam en Peter Thyssen de hoofdrollen spelen.

Meteen het debuut van het nieuwe productiehuis ISKARIOT. De meidengroep BABES was in de jaren ’90 een fenomeen, maar na het wegvallen van één van de zangeressen viel de groep uit elkaar. Meer dan 25 jaar later plannen ze, onder druk van hun ex-manager, een comeback… Maar kan dat nog wel?

BABES is een nieuwe, Vlaamse musicalcomedy van Allard Blom en Sam Verhoeven, de makers van “Lelies”, “Josephine B.” en “Goodbye Norma, Jeane”, en speelt slechts 4 weken exclusief in het Fakkeltheater. De regie is in handen van Martin Michel.

Glansrollen zijn weggelegd voor Bieke Ilegems, Daisy Thys, Maike Boerdam en Peter Thyssen. Ze zullen begeleid worden door een live orkest onder leiding van Thomas Vanhauwaert.

 

Voor Bieke Ilegems is het meteen haar musicaldebuut. Ze kijkt er ontzettend naar uit: “Ik heb vrijwel meteen ‘ja’ gezegd tegen deze musical omdat het een jeugddroom is om eens te mogen zingen op een podium. Met het motto van Pipi Langkous in mijn achterhoofd: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Vol vertrouwen in het team dat me zal dragen en de klasbakken door wie ik omringd ben, met tonnen musicalervaring en -talent. En met de boodschap: je bent nooit te oud om iets nieuws te proberen.”

Meer info via www.isakariot.be of www.fakkeltheater.be