Maxine Van Belleghem is Miss Exclusive 2024

Zaterdagavond 15 juni waren we uitgenodigd om de finale Miss Exclusive 2024 in het NTGent bij te wonen. Naar jaarlijkse traditie weet organisator Ken Stevens ons telkens te verrassen met een adembenemende finaleshow. Ook dit jaar was het niet anders mede door het thema van de avond Hollywood was het terug een schot in de roos. Welk met een prachtig decor glamour en klasse uitstraalde van de filmhoofdstad. Miss Exclusive is niet zomaar een verkiezing maar na veertien edities mag deze prestigieuze Miss verkiezing met groots machtsvertoon zich de absolute koploper van het land noemen sedert Cécile Muller de fakkel doorgaf van Miss België nog voor Miss Exclusive bestond.

  Foto's copyright ERM

Organisator Ken Stevens en zijn team slaagden er terug in om een fantastische show samen te steken waarin je van de eerste tot de laatste minuut aan je stoel gekluisterd zat. Enkel de fotografen van dienst en de camera mannen zag je bewegen om hun beelden of foto's te maken zonder de cameraploeg van MENT te storen welk de rechten had om de finaleshow rechtstreeks op de buis te brengen. 

Dit media gebeuren werd professioneel aaneen gepraat door de sympathieke en elegante Cynthia Reekmans welk in 2005 zelf Miss Belgian Beauty was. Je kan er vanop aan met Cynthia zal je show of event altijd boeiend aan elkaar gepraat worden. Je kan er mee naar de oorlog gaan. De perfecte huisvrouw om Miss Exclusive te presenteren bij afwezigheid van Véronique De Kock welk andere verplichtingen had.

               

Een finale show om je duimen en vingers af te likken. Alles werd perfect in de details afgewerkt en de 4 top finalisten blaasden bij manier van spreken je van uw stoel met hun perfecte uitgevoerde choreografieën. De X factor was zeker aanwezig mede door de bijpassende schoenen en juwelen bij hun dresses alsook de make up en hairstyling was tot in de puntjes verzorgd. Het was gewoon genieten van begin tot einde .Tevens werd het defilé in verschillende outfits en passages prachtig uitgevoerd door de finalisten.

                                        

Ook het bikini defilé werd sereen gebracht en iedereen schitterde op zijn eigen manier.

               

Tijdens de vragenrondes werden we van sommige finalisten van de kaart geblazen door hun vakkundige en vlotte antwoorden.

Tussendoor waren er ook enkele optredens en daarin willen we toch het spring in het veld Kythana een speciale vermelding geven. Ze bracht haar nieuwe single " Ik geloof in jou " met zoveel bravoure dat je ervan aankunt dat het een top singel zal worden. We zagen haar twee jaar terug al eens optreden tijdens de finaleshow en sindsdien is haar podiumvastheid enorm gegroeid. Een natuurtalent pur sang welk een mooie carriëre te wachten staat.

               

De avond verliep vol spanning en vernieuwing met vier topfinalisten, een nieuw format welk we voor het eerst zien is in een missverkiezing. Mede daardoor kregen Lore Sabot : Delphine Vanden Heede : Dina Derboven en Maxine Van Belleghem nog meer de kans om te schitteren op het podia en daar maakten ze uitermate gebruik van om in de schijnwerpers te staan.

                                                                 

Voor de aanwezigen was het nagelbijten eens we aan de uitreiking kwamen van verschillende Awards en titels. De spanning was te snijden in de schouwburg van Gent toen de aankondiging van de Awards eraan kwamen. Lore kreeg de Award van Social Media  en Dina wist naast de Award van Miss Fotogeniek ook de Award van Miss Model in de wacht te slepen. Hetgeen niet verwonderlijk was met haar fotogenieke uitstraling.

               

Er werden ook Internationale titels uitgereikt en die werden in ontvangst genomen door Dina welk de titel van Miss International Belgium won, Maxine die als Miss Globe Belgium werd verkozen , en Delphine die de eer van Miss Earth Belgium op zich mocht nemen.

                                        

Tot slot werden nog vier titels uitgedeeld waaronder Miss Exclusive 2024. Lore Sabot werd Miss Exclusive Water 2024 ; Delphine Vanden Heede werd Miss Exclusive Fire 2024 ; Dina Derboven werd Miss Exclusive Air 2024 en Maxine Van Belleghem mocht verdiend het kroontje en lint van Miss Exclusive 2024 in ontvangst nemen.

                                        

In de jury zaten oa Olivier De Schacht , Miss Exclusive 2022 Daphné Nivilles en Koen Crucke.

We zijn nu al benieuwd wat we volgend jaar op ons bord zullen krijgen met het thema‘on-the-water’ maar het zal alvast verfrissend en opwindend thema worden. Een dikke pluim voor het organisatie team van Miss Exclusive . Het smaakt zeker naar meer van dit de komende jaren. En we wensen Maxine dan ook een druk en leuk regeerjaar als Miss Exclusive 2024. Verder wensen we de organisatie nogmaals te bedanken voor de hartelijke ontvangst en fijne samenwerking alweer . We kijken nu al uit naar een volgende editie.

 

Miss Exclusive 2024 Maxine Van Belleghem

Miss Exclusive Air 2024 Air Dina Derboven

Miss Exclusive Fire 2024 Delphine Vanden Heede

Miss Exclusive Water 2024 Lore Sabot