Geschreven door ERM op . Geplaatst in Showbizz.

VLAANDEREN IS EEN NIEUW MUSICALHUIS RIJKER: ISKARIOT

Judas wordt ISKARIOT... De artistieke kern van ISKARIOT bestaat uit hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de musicalcreaties binnen Judas Theater Producties en is dus ontstaan vanuit een diepgewortelde liefde voor het vak. De afgelopen 15 jaar bracht Judas fel gesmaakte musicalcreaties op de planken, helaas was er in het gesubsidieerde Vlaamse kunstenveld geen ruimte meer voor het musicalgenre en viel Judas Theater Producties uit de boot.

  Foto's copyright ERM

Daarom besloot het gezelschap om er mee op te houden. Maar de passie voor het vak bleef en het vuur wakkerde terug aan: ISKARIOT werd geboren!

Bezieler Sam Verhoeven getuigt: “Ons nieuwe musicalhuis streeft ernaar om frisse, gevarieerde en verrassende musicalervaringen te creëren die het publiek betoveren en meeslepen, maar evenzeer doen lachen en inspireren. De focus zal nog steeds liggen op originele, kleinschalige, artistiek hoogstaande musicalcreaties, omdat er nu eenmaal nog steeds een enorme behoefte is aan gezelschappen die de ontwikkeling van het musicalgenre blijven stimuleren en voeden.” ISKARIOT zal de Rode Zaal van het Fakkeltheater als uitvalsbasis gebruiken, maar de meeste producties zullen ook op tournee door Vlaanderen gaan. De naam “Iskariot” verwijst trouwens naar de familienaam van de bijbelse figuur Judas. Het team achter ISKARIOT is Sam Verhoeven, An Sluydts en Marijntje Vercammen.