Mathieu van der Poel Nederlands kampioen veldrijden te Sint Michielsgestel

Zondagnamiddag waren we getuige hoe Mathieu van der Poel en Marianne Vos met de vinger in de neusgaten naar de Nationale titel veldrijden van hun land snelden te Sint Michielsgestel. De mannen vertrokken omstreeks 13u30 voor hun Nationale titelstrijd en daarin nam belofte Joris Nieuwenhuis de beste start met Corne van Kessel. Mathieu van de Poel nam een iets rustigere start bij zijn wederoptreden na zijn zware val in Loenhout.

In de derde ronde versnelde van der Poel en meteen kon ie rustig zijn voorsprong uitbouwen om het verdere verloop van de wedstrijd te controleren en met 20 “ voorsprong te zegevieren voor Nieuwenhuis en van Kessel. Lars van der Haar werd knap vierde op een kleine halve minuut en broer David vervolledigde de top vijf op drie kwart minuut. Lars Boom behaalde de tiende plaats op 3’10” van Mathieu van der Poel die zijn derde Nationale titel op rij behaalde.

Naar het komende wereldkampioenschap in Luxenburg mogen er nog een paar percentjes bij komen volgens van der Poel die heel tevreden was met zijn comeback na zijn zware smack in Loenhout. Op het razendsnelle parcour was ie heer en meester en was het een prachtig gedreven training om te weten waar ie al staat tegen dat de regenboogstrijd binnen enkele weken plaats vind.

Hij gaat alvast met vol vertrouwen die richting uitwerken met de hoop een tweede wereldtitel bij de elite veroveren.