Geschreven door ERM op . Geplaatst in Wielrennen.

Yoica De Kock blijft verbazen met een sterke tijdrit in Heusden Zolder

Paracyclist wielrenster Yoica De Kock welk pas terug was van haar eerste WK baanwielrennen in Rio stond afgelopen zaterdag aan de start van een tijdrit in Heusden Zolder. Op het auto circuit welk 4 km lang is mocht Yoica 4 ronden afhaspelen wat goed was voor een tijdrit van 16 km. Ondanks de file problemen in Antwerpen waren we net op tijd aangekomen op het circuit om Yoica aan te moedigen bij haar race tegen de klok.

 Foto's copyright Rudi Maenhout

Na een sterke eerste ronde op het golvend parcour moest Yoica in de tweede ronde wat gas terug nemen maar reed toch nog een stevig tempo om vervolgens in de derde ronde terug te versnellen. Haar vechtersmentaliteit zoals we haar kennen kwam naar boven waardoor ze 7 seconden sneller was dan in haar tweede ronde. Tijdens haar slotronde kon ze het tempo nog wat opdrijven waardoor ze dezelfde tijd als haar eerste ronde reed. Het was terug een sterke prestatie van de Waaslandse welk aangesloten is bij Hoop Op Zegen Beveren.

Het werd een sterke eindtijd met een mooi gemiddelde. Je ziet Yoica wedstrijd na wedstrijd progressie maken iets waar we haar enorm voor bewonderen. Ondanks de frisse temperaturen en een lichte regenval bij de medaille uitreiking mochten we van een fijne wielernamiddag spreken waarbij iedere renster of renner het beste van zichzelf gaf. Ze mocht alvast met opgegeven hoofd huiswaarts gaan na een sterke tijdrit. 

We wensen Yoica dan ook nog veel succes de komende wedstrijden welk haar pad zullen kruisen het komend jaar. Na de wedstrijd bedankte Yoica haar aanwezige fans voor de morele steun welk ze mocht ontvangen.