Yoica De Kock zit in selectie voor wereldkampioenschap in Rio

Vorig jaar ontmoette onze huisfotograaf Rudi wielrenster Yoica De Kock nadat ie haar voor het eerst zag tijdens het tv programma Vivé le Velo. Als groot wielerliefhebber besloot ie zwaar onder de indruk voor hetgeen er gebeurd was zich in te zetten voor haar en zocht haar dan ook op voor een ontmoeting en gesprek. De wielrenster stond aan het begin van haar carriëre toen het noodlot toesloeg door een zwaar verkeersongeval op 16-04-2022 waarbij ze haar voet en een deel van haar onderbeen verloor .

  Foto's copyright Rudi Maenhout

Aangezien onze fotograaf ieder jaar een kalender shoot tvv koester besloot ie in samenspraak met Yoica met haar als covermodel  de opbrengst van zijn jaarlijkse kalender te delen met haar en koester . Het werd een fijne samenwerking en we bleven haar volgen tijdens haar revalidatie , trainingen en wedstrijden. Er werd een mooie vriendschap en vertrouwensband opgebouwd waardoor we haar nog meer konden motiveren om haar doel te bereiken. Hoe langer we Yoica kenden hoe meer ze ons verbaasde door haar doorzettingsvermogen , wilskracht , motivatie en de wil om te bereiken welk ze wou bereiken , ook al was het vroeg dag om dit te voltooien . Ondanks sommige tegenslagen waar we niet gaan over uitweiden bleef ze doorgaan om haar doel te bereiken. Iets waar we haar enorm voor bewonderen. Ondanks ze nog maar een paar maanden op de piste actief is werd ze al opgenomen bij de nationale ploeg als paracyclist wielrenster hetgeen weinigen haar zullen nadoen .

Ondertussen wist Yoica zich ook te kwalificeren voor het WK op de piste in Rio op de 3000 meter achtervolging en 500 meter sprint. Komende vrijdagmorgen vertrekt Yoica richting Rio met de nationale ploeg om haar eerste WK te betwisten. We wensen haar veel succes en hopelijk weet Yoica ons te verrassen met een medaille. Maar we willen haar geen druk opleggen en wat de uitslag ook mag worden het is al een succes dat je erbij bent en vooral genieten.