Geschreven door ERM op . Geplaatst in Showbizz.

Het was duimen en vingers aflikken tijdens premiére achter de schermen

Gisterenavond ging in het EWT - Theater te Deurne de komedie " achter de schermen " in premiére. De succesvolle Franse schrijver Florian Zeller schreef deze schitterende komedie. De talrijke genodigden en het aanwezige publiek mocht genieten van een schitterende voorstelling. We zagen gastheer Frank De Kaey die nu ook eens op de planken mocht staan een uitstekend stukje acteerkunst brengen . Hij is niet alleen een gewaardeerde acteur die van meerdere markten thuis is maar ook de ziel van het EWT theater

 Foto's copyright ERM

In deze relatiekomedie maken we kennis met Daniel en Isabelle die hun beste vriend Patrick hebben uitgenodigd voor een etentje. Patrick wil heel graag zijn nieuwe liefde Emma aan hen voorstellen. De originaliteit van deze komedie zit hem in het feit dat we niet alleen de gesprekken horen, maar eveneens de gedachten van de vier personages. In Frankrijk kende dit stuk een enorm succes met onder andere Daniel Auteuil in de rol van de gastheer. In deze Vlaamse versie heeft het EWT heel slimme keuzes gemaakt met de nodige kennis van het Franse theaterrepertoire . Het werd een komedie welk je zelden in de Vlaamse theaterzalen zult zien en welk je wilt gezien hebben. Op de keuze van de cast valt zeker niks op te merken aangezien die haarfijn werd gecast. Naast de gereputeerde gastheer Frank De Kaey stond topactrice en musical ster Anne-Mie Gils welk elkaar van binnen en buiten kennen in het acteervlak. Waardoor ze zeer geloofwaardig het koppel Daniël en Isabelle op de planken brengen.

Met Kristof Clerckx werd er een oude bekende vanonder het stof gehaald een ras acteur welk we momenteel veel te weinig aan het werk hebben gezien de afgelopen jaren en die het Antwerps accent perfect kan neerzetten in de rol van Patrick. En Jasmine Jaspers bewijst nogmaals dat ze voor het komisch acteren in de wieg is gelegd waardoor ze wellicht nog vele mooie rollen zal voorgeschoteld krijgen. Zij speelt als Emma de nieuwe vriendin van Patrick een rol die haar op het lijf is geschreven. Twee perfecte koppels welk de rol op hun lijf is geschreven en het aanwezige publiek weet te vermaken door hun rol zeer geloofwaardig te spelen. Meer van deze komedies zou ik zeggen. Achter de schermen is een verhaallijn met een dubbel kantje. De acteurs spelen hun rol zoals je in elke theatervoorstelling ziet maar daarnaast krijg je op het podia ook hun gedachten te horen.

Dit is net hetgeen de komedie nog een meerwaarde heeft . De acteurs mogen zeker niet uit hun rol vallen met hun dubbele rollen waarin ze zowel hun teksten als hun gedachten aan het publiek moeten brengen. Niet evident op de planken van een theatervoorstelling waar je niet uit je rol mag vallen. Bij tv opnames roepen ze al eens "cut" als het fout loopt maar in de theaterzalen moet het er boenk op zijn en daarvoor heb je een topcast nodig. Meer dan eens moesten ze hun lach inhouden terwijl ze hun verhaal brachten hetgeen het aanwezige publiek zeker niet moest doen. De uitverkochte theaterzaal mocht genieten van een sterk en leuke gebrachte komedie " achter de schermen " in het EWT gelegen in de Hertstraat te Deurne. Wie nog geen kaartje heeft zeker doen wetende dat je tevreden huiswaarts zult gaan waar je nog zult van nagenieten.

 Frank      Anne Mie 

Voor deze creatie doet het EWT beroep op twee oude getrouwen: Anne Mie Gils en Frank De Kaey en verwelkomen we eveneens Kristoff Clerckx (Wittekerke, Familie, Sara, Ghost Rockers,...) die zijn debuut maakt op de EWT-planken. De cast wordt vervolledigd met Jasmine Jaspers die, na haar eerste rol in 'Stepping Out' enkele jaren geleden, met veel enthousiasme terug op onze scène verschijnt.

 Jasmine   Kristof 

ACHTER DE SCHERMEN : Cast : Frank De Kaey - Kristof Clerckx - Jasmine Jaspers - Anne-Mie Gils  auteur: Florian Zeller regie: Marc Verbruggen van 15 maart t/m 21 april, op do vr za om 20u15, op zo om 15u www.ewt.be